facebook_pixel

NORSK SKIFER

– FRA NORSK STEINMILJØ

Norsk Steinmiljø leverer Norsk skifer til tak, vegg, trapper og gulv. I hovedsak Oppdal og Alta skifer. Sammen med våre samarbeidspartnere skreddersys løsninger etter dine behov.

Les også: Naturstein fra Norges største leverandør Lundhs.

OPPDAL SKIFER

Oppdal skifer er en middelskornet gneisglimmerskifer av bergartstypen kvartsittskifer. Skifer med gråtoner og en varierende overflatestruktur. Skiferen er slitesterk, tidløs og vedlikeholdsfri og egner seg til både innendørs og utendørs bruk

Den er svært mye benyttet i alt fra private hager og hjem til større prosjekter grunnet sine kvaliteter og fordi den er så lett å bearbeide.

Skiferen er meget lett å forme og kan lett risses og deretter knekkes/hugges og hvor en får en tilnærmet vinkelrett rustikk kant. Den egner seg derfor godt til produkter hvor kanten skal være synlig, som for eksempel trappetrinn og murstein. Den er også en flott stein til både utendørs belegning og fasade, og ikke minst til gulv og vegg.

ALTA SKIFER

Brukes over hele verden, til fasader, forblending, forstøtning, gulv, parkanlegg, gågater, bassengområder, fortau, tak, trinn, opptrinn, vindusbrett, lister og sokler. Altaskifer kan leveres saget, klipt, med uregelmessige kanter, som råplater, slipt og polert.

Skiferen er lun og behagelig å gå på, og er særlig velegnet til våtrom og badeanlegg blant annet på grunn sklisikkerhet og egenskaper i forhold til vann. Altaskifer til gulv benyttes vanligvis med naturoverflate, og produseres i mange ulike mål, bredder, lengder, tykkelser og fasonger. Tykkelsen velges i henhold til hvordan underlaget er, og om flisene skal ligge i lim eller mørtel. Altaskifer kan også leveres med justert tykkelse.

Kontakt oss for et pristilbud 

Oppdal natur

Oppdal Antikkbørstet

Oppdal Silkebørstet

Alta natur

SAGET: Skiferen er saget noe som gir en helt slett, vinkelrett og presis kant. Kantens farge blir lysere enn fargen på skiferens overflate.

HUGGET: Skiferen er risset og deretter knekt, lik prinsippet for deling av en glassplate. Kanten blir grovere enn en saget kant, men likevel ganske presis.

RÅHOGD: Skiferen er hogd uten en forutgående rissing. Kanten ligner en hugget kant, men blir noe grovere og mindre regelmessig.

NATUR: Er urørt slik den kommer fra naturens side. Ulike fargenyanser og varierer i grovhet og regelmessighet.

Kontakt oss