facebook_pixel

Takskifer

Norsk SteinMiljø leverer nå kvalitetsskifer til tak fra Nord-Spania
Fjellene i det nordlige O’Barco området i Spania har egenskaper som egner seg meget godt for takskiferproduksjon. Her har det vært skiferproduksjon siden tidlig på 1970-tallet, og de leverer takskifer til mange land rundt omkring i verden. Vi har besøkt områdene, sett på produksjonen og testet kvaliteten. Vi er imponert!!
Vi har i mange år importert takskifer fra Kina, men etter å ha sett produksjonen og kvaliteten på takskiferen fra Nord-Spania, har vi blitt overbevist om at dette er det beste vi kan tilby det norske markedet. Vår leverandør har selvfølgelig også gode eksterne kvalitetstester og dokumentasjon på kvaliteten på takskiferen. Disse testene gjøres hvert år og sertifikatene fornyes tilsvarende. Dette er et EU-krav!

Ny standard for kvalitet på importert takskifer 

Vår takskifer NSM tåler de tøffe snø- og isforholdene vi har i Norge – både i lavlandet og på høyfjellet.
I tillegg skal du nyte godt av vår lange erfaring og kompetanse ved bruk av takskifer!

I samarbeid med et av firmaene i Norge som kanskje har lagt flest kvadratmeter med takskifer, valgte vi i 2018 å levere vår takskifer tykkere enn de fleste av våre konkurrenter. Vi leverer vår takskifer i 12 mm tykkelse, og takskiferen fra Spania har små avvik fra denne tykkelsen. Dette gjør også at takskiferene er lett å legge uten noe særlig sortering.

I tillegg til tykkelse er kravene til hardhet og vannabsorpsjon kanskje den viktigste faktoren for god kvalitet. Vår takskifer har en dokumentert vannabsorpsjonsprosent på 0,26. SINTEF definerer at takskifer med vannabsorpsjon på under 0,6% er skifer av meget god kvalitet.

Takskiferen har naturlig overflate med huggede kanter på fire sider og leveres ferdig med slisser for spikerstift (vi anbefaler at skiferen ikke skrus fast). Den er frostsikker og levetiden er beregnet til mer enn 90 år. På bestilling kan vi levere andre mål en det som er oppgitt nedenfor. Vi kan også levere andre typer skifer til tak på bestilling.

Vi lagerfører koksgrå i 40 X 40 cm, samt fotstein og gavlstein. Vår takskifer gir et vakkert, varig og vedlikeholdsfritt tak.

Les også: 

INSPIRASJON

Kontakt oss