72262375_1221966514680593_230285954454126592_o

Har du noen gang tenkt på at naturstein kan brukes bak senga? Eller at naturstein kommer i større sammensatte paneler, som gjør det enkelt å legge selv? Her får du noen tips til hvordan du kan bruke naturstein til å skape helt unike rom – la deg inspirere og kanskje får du noen egne gode ideer!

Naturstein – røft, stilig og unikt

Naturstein brukes ofte utendørs, men er derimot et litt ”uoppdaget” materiell for innendørs bruk. Natursteinens skjønnhet, råhet, stødighet og varighet vekker følelser i oss mennesker. Steinen gir et levende og unikt uttrykk, og hver stein er unik og har sin egen historie.
I motsetning til andre materialer som må friskes opp eller skiftes etter hvert som tiden går, blir steinen bare vakrere – med lite behov for vedlikehold.
Her får du 8 ulike tips til hvordan du kan bruke naturstein.

1.  OVER KJØKKENBENK – RØFT, SOLID OG STILIG

Veggen bak kjøkkenbenken er en utsatt vegg, og skal tåle en støyt. Natursteinen som er brukt her, Stone Wall Smalstripet Sort/ rust  og Stone Wall som gir kjøkkenet et rustikt og røft uttrykk, og er en stilig kontrast til den blanke benkeplaten. I tillegg til å gi kjøkkenet et helt unikt uttrykk, er steinveggen veldig funksjonell og tåler de tøffeste belastninger.  For enkelt renhold/vedlikehold bør stein brukt som her impregneres for å unngå flekker fra matlaging.

Andre produkter som er godt egnet over kjøkkenbenken er: Stone Wall JazzStone Wall SvalbardStone WallLinea Opera.

2. VAKKER VEGGDEKOR

Naturstein er utrolig lekkert å bruke på en liten del av en vegg. Her er steinen satt opp i et trappeformsmønster, som gir et eksklusivt og unikt uttrykk i samspill med den hvite veggen. Veggen blir et dekorelement i seg selv, og den mørke steinen gjør at gasspeisen og geparden får skinne i all sin sølvprakt. Når peisen er tent, vil den gule ilden utgjøre en lekker kontrast mot steinen.

Steinen som er brukt, heter Stone Wall Jazz.  Jazz har fargene sort og hvit og det er ”bølger”/striper i mønsteret som gir et moderne og spennende uttrykk.

3. ELEGANT OG LEKEN FASADE

Å kombinere treverk med naturstein utvendig, gir huset en helt egen karakter. Bytt ut treverket med naturstein på veggen, for eksempel bak inngangspartiet. Dette vil gi fasaden et elegant, men samtidig lekent og levende uttrykk.

Her er det mye flott naturstein å velge mellom, i ulike størrelser, former og varianter. Hva slags stein du velger, vil påvirke hva slags uttrykk du får.

4. MER ENN BARE EN TRAPPEOPPGANG 

Å bruke naturstein på veggen i en trappeoppgang, gir oppgangen en egenart og identitet. Bruker du mørk stein som på dette bildet, får oppgangen også en dybde som gjør at den føles større.

Stone Wall sort rust gir trappeoppgangen et røft og ”vilt” uttrykk.
De rustrøde steinene gir likevel veggen varme. De lyse elementene tar opp den lyse fargen fra gulvet og binder det hele sammen. Med riktig og god belysning kommer spillet og fargene i steinen frem. Veggen blir et lite kunstverk i seg selv!

5. NATURVEGG I STUA

Peis i stein, eller stein bak peisen er vi godt kjent med. Hva med å dra det hakket lenger, og ha hele veggen i stein? Steinen som er brukt her, er lagt vertikalt – og gir derfor et morsomt og litt annerledes uttrykk. Veggen virker høyere, og dette er en god løsning dersom du ønsker å skape et inntrykk av at det er høyt under taket. Veggen står i en morsom kontrast med den mer tradisjonelle murveggen på den andre siden i rommet.

Steinen som er brukt heter Linea Collection Opera. Opera gir et rent, delikat og mykt uttrykk som står nydelig til vedkubbene, og gjør at både peis og kubber står lekkert ut fra veggen.

6. FOR DEN VÅGALE…

For den ekstra lekne, kan en steinvegg bak senga gi en helt spesiell atmosfære på soverommet. Steinens naturlighet bringer skjønnhet, enkelhet og ro inn i rommet. Her har vi brukt Stone Wall grå/rust, andre steiner som også kan være lekkert på soverommet er: Stone Wall smalstripet sort/rust og Stone Wall Jazz.

Ønsker du et mykere uttrykk, kan du velge et lyst tregulv, eller du kan legge mørke fliser på gulvet slik det er gjort her. Da får du et rom hvor alt interiør, som seng og lamper, kommer ekstra godt frem. Legg merke til lampene i røft treverk, som underbygger det naturlige inntrykket.

7. EKSKLUSIVE BADEROM

Bruk av stein på baderommet gir badet et elegant og robust uttrykk. Naturstein er et godt alternativ til tradisjonelle fliser, og gir badet særpreg. Her er det brukt en blanding av Stone Wall Smalstripet Sort/ rust og Riverstone Rullestein. Kombinasjonen av runde stein og smalstripet stein med rustelementer, gir dusjen et levende uttrykk. Samtidig som de mørke fargene i kontrast mot glass og porselen gir badet et eksklusivt preg.

8. KREATIV OG UTRADISJONELL GRUNNMUR

En grunnmur trenger ikke være grå og kjedelig! Naturstein på grunnmuren, gir fasaden et løft. Naturstein har særpreg, og vil gjøre grunnmuren mer spennende enn tradisjonell mur. Du kan skape akkurat det uttrykket som passer til ditt hus.

I dette tilfelle er det brukt Valdres Sømløs som er et helt nytt design. Sømløs er paneler uten rette linjer og sømmer, som gir et kreativt og lekent uttrykk. Rustelementene i panelet tar opp fargen fra treverket, og gjør at det blir en fin helhet mellom hus og grunnmur. Steinen gir fasaden et mer luftig preg enn hvis det her hadde vært en tradisjonell grå mur.

Legg stein selv på 1-2-3
Vår naturstein kommer i paneler, det vil si at steinene er satt sammen i større stykker, slik at du slipper å montere stein for stein. Panelene er lette å sette sammen og enkle å montere. I tillegg så leverer vi utvendige og innvendige hjørner alle i «et stykke» og vi leverer også paneler hvor den ene kortenden er naturlig slik at rettveggs avslutninger blir en helhet med fronten.  Montering av dette er noe alle kan klare!

Vi guider deg gjennom steg for steg om du trenger hjelp

Naturstein er vakkert, varig og lekkert å bruke i samspill med andre typer materialer. La kreativiteten råde, og bruk stein til å skape små perler ute eller inne. Da får du noe som er helt ditt, og som ingen andre har maken til. Lykke til!

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post