Velg riktig plate for montering av steinpaneler

Vår Stone Wall serie av steinpaneler er «gjør det selv» produkter som selv proffene bruker. Og har blitt veldig populære blant hjemmefiksere og interiør intresserte mennesker.
Vi viser deg her hvilke underlagsplater du kan benytte deg av når du skal montere våre steinpaneler, enten du skal forblenne en pipe, brannmur eller fasade. God planlegging gjør oppussingen lettere, og bruker du naturstein kreves det lite vedlikehold. Naturstein som granitt og skifer er ment for å vare i mange år. Derfor er forarbeidet helt avgørende for et perfekt resultat.
Les også 8 kreative måter å bruke naturstein på

Er du usikker på hva som passer ditt prosjekt best? Vi hjelper deg gjerne. Kontakt oss her

Til Utendørs montering / fasade

Ved montering av våre Stone Wall steinpaneler utendørs er det viktig å bruke plater som egner seg godt til dette formålet. Det finnes flere gode alternativer, og her har vi noen plater vi vet egner seg godt:

1. AQUAPANEL® Outdoor fra Norgips er en 12,5 mm sementbasert plate som er armert med glassfiberduk både foran og bak. Den er robust, vann og fuktbestandig. Platen angripes ikke av mugg eller råte og er ubrennbar. Skjæres med en kniv og knekkes på samme måte som gipsplater.

2. Litex TB Board er en 12 mm lett byggeplate av XPS (ekstrudert polystyren) belagt på begge sider med armering og en tynn sement. Platen er vanntett.

Ved bruk av plater for montering av steinpaneler anbefaler vi at stenderverket har cc30 pga stabilitet og tyngde. Husk alltid å prime platene før montering med flislim.

Brannmur eller peisomramminger

Konstruksjonsplaten Scamotec 225 er en spesielt designet plate for oppbygging av brannmur og peisomramminger 50mm tykkelse er typegodkjent som brannmur og kan monteres rett på vegg. Her kan du montere Stone Wall rett på plate. Husk altid å prime platene før montering med flislim.

Montering på gips plater innendørs

Stone Wall av skifer og granitt kan monteres rett på gips vegg. Her anbefales det en lekteavstand på 30cm. Har du en eksisterende gips vegg med lekte avstand på 60 cm kan det fort bli noe usabilt når du monterer steinpaneler med vekt på 80kg pr kvm. Vi anbefaler derfor å sette inn en ekstra stender på 30 cm. Dette kan være utfordrende og tidskrevende å få til på eksisterende vegger, man kan derfor  alternativt skru en dobbel gips plate eller en sementbasert plate for bedre stabilitet. Husk altid å prime platene før montering med flislim.